Algemesí recuperarà el seu trinquet, malgrat l’equip de govern

Felicitem al Club de Pilota per al seua iniciativa i agraïm a la ciutadania que aposte per la pilota valenciana

Que Algemesí necessitava tenir un trinquet i que la millor opció era comprar i recuperar el trinquet històric de principi del segle XX era una evidència des de la legislatura passada. A meitat de la legislatura passada es forma el PGOU per a permetre la venda del trinquet que fins el moment estava protegit, i ho va fer l’equip de govern perquè es va negar a comprar-lo quan estava a al venda per un preu que perfectament podien assumir les arques municipals.

La compra del trinquet era una reivindicació del Club de Pilota de març de 2018, un club que dia a dia anava augmentant en membres i anava consolidant el seu prestigi al circuït de pilota. Tot i ser un referent a nivell de país no podien, i no poden, jugar partides oficials per la inexistència d’un trinquet homologat. En 2018 ja criticàrem la tebiesa que mostrà l’equip de govern, ja que ni alcaldessa Marta Trenzano, ni el llavors regidors d’esports, Pere Blanco, mostraren cap interès pel tema. Tot i que en un principi intentaren dissimular el seu desinterès pel tema a finals de 2018, i malgrat les promeses que un principi feren de buscar un altre emplaçament per al trinquet, el ben cert és que ells no han tingut mai cap interès per resoldre el tema, tal i com ja vàrem denunciar.

I així quedaren les coses fins que la iniciativa d’un grup de gent que sí que creu en la pilota valenciana i ho demostra amb fets, ha desencallat el tema gràcies a aprofitar l’oportunitat del pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana. Des de Més Compromís per Algemesí no podem més que veure amb perplexitat i amb tristesa l’actitud des de 2018 del govern PSOE-EU, que s’ompli la boca parlant de valenciania, però que no ha menejat ni un dit pel recuperar el trinquet. Ha tingut que ser la ciutadania qui li recorde que Algemesí es mereix tenir un trinquet. És vergonyós que durant el període de votació dels pressupostos participatius l’ajuntament no haja difós una iniciativa com aquesta que beneficiava directament al poble. És evident que no volien que eixira endavant perquè no quedara en evidència la desídia de l’equip de govern. Preferien deixar perdre la subvenció que reconèixer el seu error de plantejament.

Però encara resulta més lamentable que després de saber-se el resultat no hagen publicat cap notícia al respecte ni felicitat al Club de Pilota. Ha estat À-punt qui ha destacat la importància de la notícia i no la nostra televisió local. És lamentable que ens gastem tots els anys centenars de milers d’euros en uns mitjans de comunicació municipals que acaben silenciant notícies tan importants com aquesta.

El que esperem és que l’equip de govern ara no es penge cap medalla que no li corresponga, ja que si recuperem el trinquet serà gràcies al Club de Pilota i a la ciutadania, que a diferència de l’equip de govern d’Algemesí, sí que ho han tingut clar. En tot cas, el que ha de fer el governt de Trenzano és demanar disculpes per la manca d’interés, i sobretot, rectificar incloent en els pressupostos de 2022 una partida específica i generosa per a modernitzar i adequar el trinquet. La Generalitat i la gent ha fet la primera part del treball, un treball que li pertocava a l’equip de govern. Almenys que facen la segona. I si no ho fan, nosaltres presentarem una esmena als pressupostos perquè la voten a favor o perquè queden en evidència si la voten en contra.