Trenzano considera neoliberal baixar els impostos a les instal·lacions solars, que és el que fa Puig

PSOE i EU voten en contra de la nostra proposta de bonificació de l’IBI a qui s’instal·le plaques d’autoconsum.
El PSOE d’Alzira, Xàtiva o Massamagrell ho bonifiquen.

És evident que la prepotència, l’autoritarisme, i sobretot la falta d’esperit democràtic està duent a aquest equip de govern a la més absoluta desorientació, i prefereix perjudicar al conjunt de la ciutadania d’Algemesí i anar en contra del criteri de Puig, abans que acceptar cap proposta nostra.

Per al plenari d’abril Més Compromís per Algemesí presenta una proposta per a que es bonifique l’IBI (contribució) a qui instal·le plaques solars d’autoconsum al seu habitatge. En paraules de Lorena Calatayud, portaveu del grup municipal: “Promoure el autoconsum energètic amb renovables és una de les millors formes de combatre el canvi climàtic. I té uns beneficis clars per a tota la ciutadania en conjunt. Deguem apostar cada vegada més per aquest tipus d’energia.

Però de forma sorprenent, l’equip de govern, format per PSOE, EU i l’ex de Ciudadanos varen votar en contra en la comissió informativa argumentant que era una mesura “neoliberal”. Sembla ser que Ajuntaments com el de València o Alzira, on cogoverna el PSOE, o el de Xàtiva, Torrent o Sedaví, on governen ells, són ajuntaments neoliberals, perquè tots ells bonifiquen l’IBI. Fins i tot aquest més el PSOE de Massamagrell, on govern el PP, ho ha proposat i s’ha aprovat.

Però el premi del neoliberalisme, qui se l’endú és la Generalitat que presideix Ximo Puig, del PSPV-PSOE, que té en marxa una campanya per a bonificar en l’IRPF fins el 40% del la inversió en instal·lacions de captació d’energia solar, les plaques solars.

Tal i com resumeix Calatayud: “El PSOE d’Algemesí abans d’acceptar una proposta nostra prefereix boicotejar el que el president del seu propi partit sí que fomenta. Trenzano enyora l’impost al sol de Rajoy i passa de fomentar l’ús de les renovables“. I afegeix la portaveu de Més Compromís “Trenzano deuria aprendre del tarannà de Gómez en Alzira, qui fa un mes no sols acceptà la proposta de bonificació que partia del PP, sinó que la convertí en institucional, amb els vots del propi PSOE local, però igual és que el sol il·lumina més en la ciutat veïna.

Des de Més Compromís denunciem la nul·la sensibilitat ecològica que estan mostrant PSOE i EU. No entenem com encara no han decidit en instal·lar plaques solars a tots els edificis municipals i promoure-ho entre els ciutadans. Bonificar aquells veïns que es gasten milers d’euros ara per a no contaminar és una qüestió de justícia. Eixes persones deixen d’emetre tones de CO2 a l’atmosfera i això no els beneficia a ells sols, sinó a tots. Com no se’ls ha de compensar com fan en altres ajuntaments? Igual que defensem el “qui contamina paga” també defensem el “qui no contamine que pague menys”. Esperem que en el plenari rectifiquen la seua postura i voten a favor d’una proposta que sols té com a objectiu beneficiar al conjunt de les veïnes i veïns d’Algemesí. Seria absurd que, per tal de no donar-nos la raó a nosaltres, acaben perjudicant a la ciutadania solidaria d’Algemesí, i anant en la direcció contrària a la pròpia Generalitat. Rectificar és de savis.