…agradable i sostenible

No tenim altre món on viure, és tasca de totes i tots contribuir a la sostenibilitat de l’entorn, de les aigües, de l’aire, de la terra. El canvi climàtic és ara mateix el repte més gran al qual hem de fer front com a societat. Per això, prendrem mesures per a una transició ecològica i sostenible.

El nucli urbà d’Algemesí ha de transformar-se en un entorn més amable amb les persones, més sostenible, més ecològic, més inclusiu.

1 – Treballarem per a aprovar una ordenança acústica que regule els nivells de soroll i els horaris, i que avance en la convivència entre tots.

2 – Implicarem activament l’Ajuntament en la defensa del Xúquer i de la qualitat de la seua aigua. Exigirem a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer un riu viu i descontaminat.

3 – Estendrem la xarxa de carril bici local connectant de manera circular diferents zones del poble – nucli històric, zona esportiva, el Pla, el Carrascalet, la Xopera…

4 – Realitzarem campanyes de conscienciació i promoció de la cultura de l’embalatge retornable, amb la implicació no només a la ciutadania, sinó també dels comerços.

5 – Informarem periòdicament als mitjans locals sobre les tones de plàstic, paper, vidre… reciclades, per tal de fomentar i estimular el reciclatge.

6 – Instal·larem més fonts d’aigua, tant per a persones com per a mascotes, i incrementarem la quantitat de papereres per tot el poble.

7 – Fomentarem l’ús de la bicicleta com a transport alternatiu a través de campanyes de conscienciació, tant de l’ús com de la convivència de tots els vehicles.

8 – Crearem una línia econòmica d’incentius per a aquelles vivendes, comerços i indústries que duguen a terme bones pràctiques mediambientals.

9 – Farem un estudi per buscar la millor ubicació per a punts de càrrega de vehicles elèctrics i buscarem el finançament efectiu per fer-los realitat.

10 – Estudiarem la instal·lació de dispositius (tipus màquines expenedores) que fomenten el reciclatge mitjançant uns incentius econòmics (descomptes, etc.)

11 – Llançarem periòdicament campanyes de conscienciació i formació del reciclatge. Es comunicaran les xifres relacionades amb el reciclatge i s’explicaran els beneficis econòmics i l’estalvi obtingut amb al reciclatge.

12 – Augmentarem la ràtio d’arbres per habitant al nucli urbà.

13 – Gestionarem amb les administracions supramunicipals (Diputació, Generalitat, Ministeri…) la construcció d’una nova ronda al sud que connecte, mitjançant un nou pont sobre el Magre, la circumval·lació existent amb el camí de la Creueta.

14 – Augmentarem el número de zones de “peatonalització” completa o parcial d’algunes zones, bé de forma permanent o en unes hores o dies concrets.

15 – Instarem l’administració provincial i autonòmica –assumint la part corresponent- a crear un carril bici amb les localitats veïnes.

16 – Millorarem i ampliarem el Pla d’Esterilització Felina.

17 – Sol·licitarem i farem pressió perquè el ministeri de Foment soterre les vies del tren al seu pas per Algemesí.

18 – Finalitzarem l’adaptació de voreres i mobiliari urbà a persones de mobilitat reduïda.

19 – Augmentarem el nombre de panells solars als edificis municipals i incentivarem el seu ús en vivendes particulars.

20 – Instarem les administracions supramunicipals que habiliten els accessos a la ciclovia de la mota del riu Xúquer des d’Algemesí (Xopera) fins a la mar.

21 – Millorarem els pipicans per a les nostres mascotes, incidint en el seu manteniment.

22– Crearem un sistema municipal d’alertes de mascotes perdudes.

23 – Farem realitat una policia de proximitat que atenga a peu de carrer les necessitats del veïnat, incrementant el número de policies que patrullen en moto.

24 – Canviarem el model de funcionament de la Patrulla Rural i Mediambiental per tal millorar el medi ambient i fer dels nostres camps llocs més segurs.

25 – Apostarem per millorar el funcionament del grup de voluntaris de Protecció Civil, dotant-los de més material i incrementant el cursos de formació i especialització.

26 – Farem de la comarca una comarca compromesa amb el benestar animal fent realitat, a través de la Mancomunitat, el refugi públic d’animals basat en la política “sacrificis zero”.

27 – Al final de la legislatura la flota de vehicles municipals serà híbrida o elèctrica.