Proposem reconvertir les festes en ajudes per al sector de l’hostaleria i restauració

Davant de la crisi sanitària, el més sensat i responsable és suspendre les festes del 2020 i ajudar al sector més perjudicat.

Més Compromís per Algemesí ha posat en marxa a tot el seu equip i ha confeccionat un pla format per cinc grans pilars per a combatre l’emergència social i econòmica que esdevé.

Una de les qüestions a resoldre i gestionar és la política de festes, Algemesí és un poble molt fester i com a societat mediterrània que som i vivim al carrer, som conscients de que les festes són molt dinamitzadores de l’economia però també hem de ser conscients que la crisi sanitària ens obliga a ser responsables i vetlar per la seguretat de les persones.

En situacions extraordinàries calen mesures extraordinàries, és indiscutible. A cap responsable públic li agrada prendre decisions de restricció de la vida lúdica i cultural, però cal prioritzar en el benestar i la salut tota la ciutadania i evitar en la mesura del possible les aglomeracions. Pobles de la La Ribera ja han anunciat la no celebració de determinades festivitats, per no nomenar altres festes com els, Sant Fermins o la October Fest , que són en juliol i octubre i ja han resolt la seua suspensió per a enguany.

El govern d’Algemesí encara no s’ha pronunciat però hi ha un sector que haurà de saber i tindre previsió d’aquesta decisió. Nosaltres ho tindríem clar, primer les persones i la seua salut . Això no lleva per a que la suspensió de les festes revertisca en pal·liar les pèrdues del sector més castigat: la restauració. Bars i restaurants es veuran molt castigats per aquest desenllaç i per això hem proposat com una de les mesures presentades, que gran part de les partides pressupostaries de les festes, es destinen al sector de l’hostaleria. Es cert que en el darrer plenari aprovarem unes ajudes per als autònoms però el sector de l’hostaleria i restauració necessitarà una ajuda extra i part de les partides de les festes podria destinar-se a pal·liar eixes pèrdues.

Hem estat esperant que el govern local prengués aquesta decisió, i més quan molts festers i festeres ho tenen prou clar: no es donen les condicions per a fer festa i poder gaudir-les. Des d’ací encoratgem a l’equip de govern, amb l’alcaldessa al capdavant, a prendre la iniciativa i plantejar obertament i valentament que, molt al pesar de tots, no es poden dur a terme les festivitats previstes.

Confiem que tots els partits polítics ens aproven la proposta de fer servir part les partides pressupostaries de les festes per a compensar al sector hostaler l’anul·lació dels actes festius.

Estem convençuts que la gran majoria de veïnes i veïns d’Algemesí ho entenen que el primer és la salut i la vida. Us imagineu una Mare de Déu amb normes de distància social? Com podrem fer muixerangues? Com es podrà ballar el bolero? Com podrem ajuntar-nos a la plaça de bous o a les casetes? Ens dol aquesta situació, com a tots vosaltres, però quan no pot ser és millor prendre la decisió en temps i així poder ficar-nos quan abans a treballar com resoldre molts detalls de la cancel·lació i preparar les festes del 2021 que seran grandioses, no tenim cap dubte.

Lorena Calatayud
Portaveu Més Compromís per Algemesí