La consellera d’agricultura es compromet en Algemesí a defensar l’agricultura valenciana

Ha visitat les instal·lacions de Agriconsa, interessant-se pel funcionament de la industria de la taronja, seent conscient del motor econòmic que suposa per a Algemesí.

La Consellera d’agricultura, desenvolupament rural, emergència climàtica i transcisió ecològica, ha visitat el poble d’Algemesí, en concret les instal.lacions d’una de les industries més significatives de concentrats i conserves de la taronja. Agriconsa fou impulsada an els anys 1990 per Consellería d’agricultura , i Algemesí fou la ciutat triada per a la seua ubicació. Des d’aleshores va suposar per a tota la població una font de llocs de treball, i  s’ha convertit en una industria pionera en l’exportació dels seus productes a nivell internacional.

La consellera Mirella Mollà ha recorregut totes les instal.lacions i s’ha interessat pel seu funcionament, manifestant que aposta per continuar impulsant productes agroalimentaris de qualitat diferenciada, com és el cas.

Els regidors de Compromís de l’ajuntament d’Algemesí Lorena Calatayud i Jose Alberto Hernandis, li han traslladat a la Consellera la situación que està patint el sector agrari d’Algemesí i li han demanat tot el suport possible i que continue reivindicant  als comissaris europeus els controls fitosanitaris  de les importacions sud-africanes que están competint deslleialment amb la taronja valenciana. Per la seua banda la Consellera els ha comunicat que és una reivindicació que està portant a terme perquè la considera necessària després de l’acord de Sudafrica que tant perjudica al camp valencià. Així mateix s’ha oferit a l’ajuntament d’Algemesí per a que visiten la conselleria i poder atendre amb més detall les qüestions agràries d’Algemesí.