Ens oposem a la moció de C’s d’introduir policies als col·legis

La tercera pota del tripartit pretenia substituir part de la feina dels professionals de l’educació per policies per gestionar casos de bullying

El regidor de Ciudadanos i soci de PSOE i EU en l’equip de govern, va escriure una columna publicada al número d’octubre de 2019 del diari La Veu d’Algemesí sobre la moció que va presentar sobre l’assetjament a les escoles, moció en què volia crear la figura del policia mediador, substituint part de la tasca que ara mateix ja fan els professionals de la docència, els psicòlegs dels centres educatius i el gabinet psicopedagògic municipal. En casos greus, per descomptat, són (i continuaran siguent) els mateixos responsables dels centres qui ho posen en coneixement de la policia.

Per suposat, votàrem en contra de la proposta perquè tenim clar que eixa tasca no ha de fer-la un policia, sinó psicòlegs i educadors formats específicament per gestionar estes situacions. Evidentment no tot és perfecte, ho veiem a les notícies, tots coneixem casos que no s’han resolt bé, però pensem que introduir a les aules un policia mediador és la forma menys adequada de resoldre estes situacions.

Resulta curiós, com a poc, que davant una proposta que el PSOE va criticar en les intervencions al plenari, en el moment de votar es van abstenir. Forma això part de l’acord de govern? Forma part de l’acord no votar en contra de les propostes dels socis? Siguen les que siguen? Del PP ens esperàvem que s’abstingueren.

Si, segons C’s, no estan fent-se les suficients coses, caldrà demanar-li a la Conselleria d’Educació que revise els protocols i els programes de formació. Caldrà millorar els sistemes de detecció i seguiment dels casos. Caldrà formar també a mares i pares perquè ajuden en la tasca. Però dintre, sempre, de l’àmbit educatiu i familiar.

Diu també el líder de C’s d’Algemesí que la resta de regidors pensem que està tot fet i que ací no hi ha cap problema, per sort els plenaris es registren en vídeo, es passen pel canal de Berca, i estan disponibles a Internet, i si tenen a bé escoltar el debat que hi hagué, veuran que en cap moment es diu que el problema estiga resolt. Ningú ho diu. L’unic que diem és que la proposta de C’s no era adient.

I que conste que ningú critica la feina de la policia, ningú dubta de la seua preparació i dedicació. El que passa és que la tasca que C’s pretén que execute el cos de policia ja l’estan fent altres professionals. Professionals que saben de sobres quan han de recórrer a la policia. No, la solució no depén d’omplir les escoles de policies. Quan necessitem la mediació és que ja hem fet tard. La solució passa per una educació en tolerància al diferent, en protecció al dèbil, en empatia amb la resta d’alumnes. I en això, tant mares i pares com educadors, som els que hem de fer la nostra tasca.

Que partits que es fan dir d’esquerres hagen preferit incloure a un partit com C’s, que presenta aquest tipus de propostes, dóna que pensar. Si acabem de començar el curs i ja han intentat tirar endavant una proposta com aquesta, què no intentaran fer al llarg de la legislatura? Quin govern de progrés anem a tindre si un dels tres partits que conforma l’equip de govern és C’s?