Com primera acció farem una consulta ciutadana per a ubicar la piscina d’estiu i fer-la realitat

Ni Trenzano ni Blanco han sabut resoldre durant 4 anys el tema de la piscina. Nosaltres ho farem, sabem com impulsar les propostes per a que es facen realitat.

Una de les propostes que portem en el programa electoral és fer realitat la piscina d’estiu, una demanda reiterada de la ciutadania en el final de la legislatura, i que si no ha començat a materialitzar-se és per la falta d’empenta del govern. En aquesta legislatura han estat diverses ocasions en les que, a iniciativa nostra s’han consginat diners per a que l’equip de govern encarregara els projectes per a remodelar la piscina. En 2017 es posaren 80.000€ per als projectes arquitectònics de la piscina i la casa de la música, diners que no es gastaren. En 2018 de nou es posaren 50.000€ dels que tampoc feren ús.  No li posaren interès i acabaen gastant-se eixos diners en altres coses tal i com ja explicàrem en el seu moment.

El poble està demanant a crits la piscina i ara tots els partits porten en programa fer la piscina però cap d’ells explica com va a fer-ho. Nosaltres tenim clar com cal impulsar aquest tipus d’idees per a fer que es facen realitat.

Per això el primer que farem és una consulta a la ciutadania per a que entre els veïns i veïnes, associacions i partits polítics, decidim el millor lloc i model de la futura piscina d’estiu. Perquè això és el primer que cal fer si no volem tirar els diners. Fa tres anys ho plantejàrem en una reunió conjunta al voltant del tema del romanent i l’equip de govern no volgué. Si ens hagueren fet cas en el seu moment s’hagués generat un consens sobre una qüestió bàsica i els projectes arquitectònics serien ja realitat.

I això ho farem des del minut u d’entrar a l’ajuntament, sense postergar-ho, perquè el poble ho necessita de forma urgent i no anem a fer-lo esperar més. La inacció del PP va “aconseguir” tancar la piscina, i la inacció de Trenzano i Blanco han “aconseguit” no obrir-la en quatre anys. No han estat capaços ni de començar per allò bàsic, el projecte. És cert que en els pressupostos de 2019 aprovats conjuntament hem consignat mig milió d’euros, però sense projecte arquitectònic no van a servir per a res.

No és de rebut que les famílies d’un poble com Algemesí de 28.000 habitants, hagen de peregrinar cap als pobles veïns a buscar piscines d’estiu per a poder esplaiar-se i refrescar-se. Confiem agafar el timó del nou govern i apostar contundentment per a que això no passe i construir la piscina d’estiu el més aviat possible.

Per això fem una crida a la participació ciutadana per a que donen suport a esta iniciativa i puguem gaudir de la piscina en la primera meitat de la legislatura.

En Més Compromís ens presentem per a ser l’impuls de les polítiques que Algemesí necessita i si el poble ens dona la seua confiança, anem a demostrar-ho.