Impulsarem un sistema d’alertes de mascotes perdudes

Algemesí necessita un impuls per no quedar-se enrere en relació a les polítiques de benestar animal que en altres pobles ja comencen a aplicar-se.

El contacte amb la ciutadania és imprescindible per a fer bona política, i només cal visitar les xarxes socials per veure que la necessitat d’un servei com el que proposem es fa més que evident: mensualment hi apareixen desenes de publicacions de mascotes perdudes, publicacions amb una resposta massiva i que, en qüestió d’hores, arriben a rebre centenars d’interaccions.

Les institucions han de facilitar el dia a dia als ciutadans i l’objectiu d’aquesta iniciativa no és altra que ajudar als propietaris amb la difusió de l’anunci de la seua mascota i accelerar l’arribada d’aquest al major nombre de persones en el menor temps possible, a través dels mitjans dels quals l’ajuntament ja disposa.

Aquest sistema d’alertes anirà acompanyat necessàriament de la creació d’un protocol que haurà d’incloure i coordinar la policia, els treballadors de l’Ajuntament i els seus mitjans de comunicació. A més, s’informarà a la població dels passos a seguir en cas de trobar una mascota perduda.

Des de Més Compromís per Algemesí considerem factible i econòmic que l’ajuntament preste aquest servei.

Amb aquesta proposta volem començar a caminar en la direcció que altres municipis com Carcaixent van marcant, on ja disposen de serveis molt similars a aquest i comencen a dur a terme polítiques que tenen en compte els animals de companyia (per exemple, la campanya per permetre l’entrada dels animals als establiments).

A més a més, impulsarem i continuarem treballant a través de la  Mancomunitat de la Ribera perque a la propera legislatura es faça realitat el refugi per animals abandonats públic. Es treballarà per trobar les sinergies necessàries amb les poblacions d’Alzira, Carcaixent i Guadassuar, per tal de donar eixe impuls, donat que els seus alcaldes també han posat molts esforços en fer-ho realitat.