El govern d’Algemesí dóna l’esquena a la crisi de la pandèmia

Els pressupostos per al 2021 són quasi una còpia dels del 2020, sense atendre a les noves necessitats de persones, comerços i problema del camp.

Mentre altres ajuntamentscom el d’Alzira elaboren uns pressupostos per a afrontar la crisi que ens ve damunt al 2021 a causa de la pandèmia, l’equip de govern continua instal·lat en la comoditat i en el seu món paral·lel i ignora complet la crua realitat existent i aprova uns pressupostos pràcticament idèntics als de l’any 2020. Fer això és una nova manera de ser negacionista.

PSOE i EU, amb el trànsfuga de Ciudadanos, aposten per un conservadorisme covard al rebaixar cap de les partides que s’acostumen a contemplar en els pressupostos de qualsevol any. Amb la que està caient, deixar quasi intactes les partides de les festes, per import de 198.050 € resulta incomprensible, i més quan moltes d’eixes festes no van a poder-se celebrar. Per altra banda, tot i que no estem en contra de millorar a la llarga partides com la de turisme, que siga enguany justament quan s’augmenten resulta desconcertant, ja que, dona la situació sanitària, no és aconsellable la mobilitat. I es que està vist i comprovat que en aquest govern viuen en un bombolla i no se n’adonen que les persones estan patint, les empreses estan començant a ressentir-se i els comerços i hostaleria aguantant com poden. No se n’adonen tampoc que la agricultura necessita nous impulsos i no el de sempre.

Tot això aquest govern local ho ignora i dissenya els pressupostos de tota la vida, com si no passara res. La raó? No tenen ganes de treballar ni de calfar-se el cap. Pressupost còmode, continuista, irreal, conservador i irresponsable perquè no va a servir perquè Algemesí faça front la crisi que ve. I no serà perquè no intentàrem fer-los veure que els pressupostos d’enguany necessitaven d’una mirada cap a les persones més vulnerables, una mirada cap a les nostres empreses i comerços, una mirada més valenta cap a la nostra agricultura. I de totes les esmenes presentades, no foren capaços d’aprovar cap d’elles. Sabem que mai tindrem prou diners per solucionar els efectes de la crisi, però els pocs que tenim calia utilitzar-los d’altra manera, i no fer el de sempre. És per això que proposàvem, i com hem dit no es farà perquè el govern no vol:

 • Voreres redona i carrers Raval de San Roc
 • Ajuda domicili malalts Alzheimer
 • Menjar a casa amb la participació de la restauració local
 • Il·luminació camí Xopera
 • Promoció aparcament bicicletes
 • Carrers ciclopeatonals
 • Bons consum (2a ronda)
 • Administratiu per a OTEA
 • Formació en Ciberseguretat per al personal de l’Ajuntament
 • Personal de reforç per a l’atenció al citadà
 • Creació OMISA (Oficina de modernització, impuls i suport agrari)

Però ells a la seua, amb projectes poc meditats, com el famós pas de vianants de l’estació, tal i com és fer una piscina descoberta a canvi de destrossar l’actual poliesportiu. La piscina ens cal, no ho dubtem, però no pensem ni que enguany siga una prioritat, ni que s’haja de construir a costa de destruir dues pistes esportives. Que en aquest context vagen a demanar a Conselleria i a Diputació ajuda per a una piscina que no deu ser per a 2021 la nostra prioritat demostra que viuen en una realitat paral·lela a la de la ciutadania, que habiten al seu món “de Yupi”. Al món real la gent pensa en si en 2021 podrà tirar endavant, si la gent depenent estarà ben atesa, si els comerços hauran de tancar la persiana, si els camps continuaran abandonant-se. I eixe és el món que a nosaltres ens haguera agradat que ajudaren.

I és que no és el mateix una institució governada per partits que actuen com conservadors de facto, que aquelles institucions que governen partits que es preocupen per la gent, tal i com passa amb les conselleries o ajuntaments que dirigeix Compromís. Per a mostra un botó. A Algemesí la Conselleria de Polítiques Inclusives ens augmenta la subvenció amb quasi 241.000€ més que l’any passat. Eixos 241.000 € de fons de la Conselleria serviran per a ajudar als que pitjor ho estan passant en la crisi. I a més d’eixos diners, la partida de benestar en quants diners més augmenta? Amb 5.000€ més. D’un pressupost total de més de 24’5 milions, sols 5.000€ de fons propis són els que l’ajuntament ha llevat d’altres partides per ajudar als més vulnerables i desafavorits. I encara volen dir-se progressistes? Dir que donen l’esquena a la crisi és quedar-nos curts.