Plenari 30 de juliol 2019

El darrer dimarts 30 de juliol tingué lloc el plenari ordinari corresponent al mes en curs. Es van tractar diversos punts de l’ordre del dia. Entre ells, volem destacar els següents:

Moció sobre actuació per l’emergència climàtica

El nostre grup va presentar una moció demanant que l’Ajuntament pose en pràctica una sèrie de mesures per ajudar a combatre el canvi climàtic. Demanant uns compromisos i objectius que hem d’assolir. Vàrem fer incís en que l’Ajuntament ha de ser impulsor i exemple de polítiques de lluita contra el canvi climàtic, donant a conéixer totes les mesures que es van prenent en tots els àmbits (energia, residus, combustibles fòssils, transport, etc.) perquè la resta de ciutadans, comerços i indústries ho tingam com a guia.

Foto de Markus Spiske temporausch.com en Pexels

Quan presentàrem la moció a la comissió informativa, la majoria de grups municipals va entendre l’objectiu de la iniciativa, van fer les seues puntualitzacions, i entre tots acordàrem donar-li a la moció un major pes elevant-la a declaració institucional de l’Ajuntament. Des de la regidoria de Transició Ecològica, Elisa Lluch ens va enviar una proposta de declaració, amb un llistat més ampli d’objectius a complir. Després d’estudiar-la i comentar-la, vàrem aprovar presentar-la al plenari.

Al plenari vàrem defensar la necessitat d’actuar, no sols definir uns objectius, també un pla d’actuació per dur-los endavant. Malauradament sols un partit no va votar a favor: VOX, que votà en contra impedint així que la moció esdevenira declaració institucional. Així i tot amb el suport de la resta de grups la moció va eixir endavant. Com vàrem dir al plenari: “No puc fer tot el bé que el món necessita, però el món necessita tot el bé que puga fer.” I això farem, aportar totes les mesures i accions que l’Ajuntament puga dur a terme per lluitar contra el canvi climàtic.

Moció de condemna a l’assassinat de Sabah Otman Hameida

Més Compromís per Algemesí va presentar una moció per demanar a l’Ajuntament la condemna de l’assassinat el 19 de juliol de 2019 de la jove sahrauí Sabah Otman Hameida “Njourni” a l’Aaiun al Sàhara Occidental, territori ocupat des de fa més de 40 anys per Marroc. Aquesta jove va ser atropellada per un vehicle policial quan les tropes marroquís van actuar en contra de la multitud que celebrava la victòria de la selecció d’Algèria a la copa africana de futbol, amb el resultat de múltiples ferits i de la mort de la jove Sabah.

Davant aquest fet tan greu, demanàrem el suport de l’Ajuntament per a condemnar la repressió que el poble saharauí pateix per part de l’estat del Marroc, i en concret, que l’estat espanyol demane esclarir aquest fet en concret de l’assassinat de Sabah.

Com era d’esperar, els partits de dretes no van donar suport a la moció, adduint peregrines raons, diluint el fet i quasi qüestionant la veracitat de la notícia. El suport per part de grup municipal d’Esquerra Unida i del partit socialista va permetre que la moció fos aprovada.

Moció de millora de l’accés per la CV-512

Vàrem retirar la moció del plenari, donat que en el moment de la celebració del mateix ja s’havia executat la millora proposada. Al plenari ja vàrem agrair a l’equip de govern, a la regidoria i al departament corresponent la celeritat en l’execució de la proposta. Estem convençuts que la seguretat viària s’ha millorat en aquest punt, a més de facilitar l’accés a qui ens visita i accedeix per aquesta via i vol entrar a la ciutat.